FAQ  •  Registrovat  •  Přihlásit se

Černá stěna

<<

MartinT

Příspěvky: 21

Registrován: pon 15. říj 2012 15:35:10

Příspěvek pon 08. dub 2013 19:53:22

Černá stěna

Zdravím, mám takovej problém. Dělám jeden dům, ale při rendru se mi ukáže vždycky na jedný vnější stěně že je tmavá. Přikládám obrázek. Víte někdo co to je a jak to odstranit? Díky
Přílohy
4444.jpg
4444.jpg (61.53 KiB) Zobrazeno 35194 krát
<<

JKR

Příspěvky: 76

Registrován: ned 04. pro 2005 15:09:48

Příspěvek ned 14. dub 2013 20:28:35

Re: Černá stěna

Ahoj, tady bych to tipoval na obrácené normály. Vyber černý polygon a pak na panelu Modify klepni na Flip. Tím se obrátí normály. Pokud nepomůže, ozvi se..JKr
<<

MartinT

Příspěvky: 21

Registrován: pon 15. říj 2012 15:35:10

Příspěvek ned 14. dub 2013 21:21:35

Re: Černá stěna

Ahoj, tak bohužel to nepomohlo. Ta černá stěna se zobrazuje i zevnitř.
<<

JKR

Příspěvky: 76

Registrován: ned 04. pro 2005 15:09:48

Příspěvek úte 16. dub 2013 23:56:34

Re: Černá stěna

Hmmm, není to polygon s jiným ID než ostatní a s jiným materiálem? Zkusil jsi přiřadit jiný materiál celému objektu? Pořád stejné? Je to korektní topologie? Tj. nejsou někde duplicitní vrcholy, hrany...? JKr
<<

MartinT

Příspěvky: 21

Registrován: pon 15. říj 2012 15:35:10

Příspěvek pon 22. dub 2013 18:27:12

Re: Černá stěna

Kouknul jsem na to, a duplicitní vrcholy ani hrany by tam bejt neměly. Zkoušel sem přiřadit jinej materiál..ale furt nic. Ale když otočím s celym barákem, tak se to jakoby přesune. Posílám obrázek.
Přílohy
4444.jpg
4444.jpg (75.08 KiB) Zobrazeno 35140 krát
<<

JKR

Příspěvky: 76

Registrován: ned 04. pro 2005 15:09:48

Příspěvek pát 26. dub 2013 22:31:23

Re: Černá stěna

Tak to nebude nic s materialama, ale nejspis se svetlem nebo ovladacem graficke karty. Zkus prepnout z Nitrous napr. na SoftwareZ buffer nebo Direct3D a uvidis. Bude to nejspis timto. JKr
<<

MartinT

Příspěvky: 21

Registrován: pon 15. říj 2012 15:35:10

Příspěvek stř 01. kvě 2013 10:31:33

Re: Černá stěna

Tak jsem to zkusil přepnout a zase nic. Furt to stejný. Ještě jsem nevyzkoušel akorat ten software z buffer..vůbec nevim, kde ho mám sehnat.
<<

JKR

Příspěvky: 76

Registrován: ned 04. pro 2005 15:09:48

Příspěvek stř 01. kvě 2013 10:46:19

Re: Černá stěna

Hl. nabídka Customize > Preferences > Viewports > OpenGL nebo jiné. Pak musíš Maxe restartovat. Pokud ani toto nepomůže, pak mi scénu můžeš poslat, podívám se na ni. Nejprve je nutné tímto postupem najít problém a je nejlepší vyjít z té vrcholové úrovně, tedy ovladače grafické karty...JKr
<<

MartinT

Příspěvky: 21

Registrován: pon 15. říj 2012 15:35:10

Příspěvek úte 21. kvě 2013 22:03:00

Re: Černá stěna

Tak ani to nepomohlo..posílám scénu. Děkuju
Přílohy
17_042.part02.rar
(105.27 KiB) 1275 krát
17_042.part01.rar
(200 KiB) 1357 krát
<<

JKR

Příspěvky: 76

Registrován: ned 04. pro 2005 15:09:48

Příspěvek sob 25. kvě 2013 21:41:46

Re: Černá stěna

Ahoj Martine,
chyba není ve tvém modelu, ani v ovladači grafické karty. Je to jednoduše věc světel. Přidal jsem do scény Daylight a renderer na mental ray. Scéna pak vypadá dobře a černá stěna není už černá :-) Nespoléhej jen na default světlo, ale vždy si vyzkoušej setup na základním denním osvětlení. Taktéž se netrap se scanline rendererem, ale využívej pokročilejší rendery už od začátku (mental ray, V-Ray,...)
Scénu přikládám.
JKr
Přílohy
17_042.zip
(455.46 KiB) 1262 krát
Další

Zpět na Autodesk 3ds Max 2013

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz